8 Aralık 2016 Perşembe

Sponsorlu Tweet Nedir Nasıl Çalışır ?

Sponsorlu Tweet Nedir Nasıl Çalışır ?

Sponsorlu Tweetler, markaların yeni müşterilere ulaşmak için bir Twitter kullanıcısının takipçilerine reklam yapmaya yarar. Şirketlere Twitter akışınıza erişmelerini sağlayarak, Twitter'ın kabul ettiği her reklam için ödeme yapar.


Tweeter'lerin yapması gereken tek şey, reklam verenin sağladığı bazı basit yönergelere dayanarak bir tweet yazmaktır. Sponsorlu Tweetler şirketler için tweet gönderecektir. Şirketler, kaç takipçinizin olduğuna ve bu takipçilerden ne kadar etkileşim aldığınıza bakarak sizlere reklam verir.

Şirketler, kaç takipçisi olduğunuz ve bu takipçilerden ne kadar fazla etkiye sahip olduğunuz gibi çeşitli faktörlere dayanan beğenilen Twitter izleyicilerini seçerler.


Sponsorlu Tweetler'in en iyi yanı, Twitter'ın tam kontrolündedir. Takipçilerinizin sayısı ve eğilimi bir reklam verenin ilgisini çekmiş ise o şirker size Twitter hesabınız aracılığıyla bir fırsat sunar. Onlar size tweetinizde ne yazacağını söyler ve kısaltılmış bir link verir. Daha sonra bunu yayınlayarak, tıklama başına yada satın alma başına para kazanırsınız.

Aşağıda bazı ünlülerin kazandığı miktarlar yer almaktadır:


Khloe Kardashian, tweet başına 9,100 dolar kazanıyor.
MTV'nin "The Hills" te gerçek yıldızı olan Audrina Patridge, tweet başına 2.600 dolar kazanıyor.
Jackie Harry, tweet başına 325 dolar kazanıyor.
Boston Rob, "Survivor" ve "Amazing Race" de ki yıldızlardan biri ve tweet başına 149.50 dolar kazanıyor.

Tabi burada bahsettiğimiz rakamlar her tweetlerinden kazandıkları miktarlar değil. Sponsorlu tweet başına kazandıkları rakamlar.

Bu yazıda sizlere sponsorlu tweet mantığını anlattım. İlerleyen yazılarımızda nasıl sponsorlu tweet alacağınızdan bahsedeceğim. Aklınıza takılan bir şey olursa yorum atarak sormaktan çekinmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder