13 Aralık 2016 Salı

Twitteri Kullanarak Nasıl Affiliate Marketing Yapilir

Twitteri Kullanarak Nasıl Affiliate Marketing Yapılır

Twitter üzerinden satış yaparak (affiliate marketing) çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken satış ortakları bulmak. Fakat bu yazıyı okuyorsanız bununla da uğraşmanıza gerek kalmadı. Twitter üzerinden satış yapmak için size gereken her şeyi bu yazıda anlattık.

twitter üzerinden ürün satma


İlk olarak Affiliate Marketing teriminin ne olduğunu kısaca açıklayarak yazıma başlamak istiyorum. Affiliatenin Türkçe karşılığı olarak satış ortaklığı diyebiliriz. Hatta sokak ağzında ki adı ise komisyonculuktur. Affiliate marketing "şirketler" için potansiyel satış yaratmaktır. Sizler onlara müşteri gönderirsiniz onlarda sizlere yaptığı satıştan belli bir miktar komisyon ayırırlar. Bu komisyon oranları şirketten şirkete çok fazla değişiyor. Kimi şirketler %50 ye yakın komisyon verirken kimileri ise %5 civarında komisyon vermektedir. Tabi komisyon oranını belirleyen en önemli konu ürünün satış fiyatı oluyor. 

Bir çok şirketin satış ortaklık programı bulunmakta ve bu satış ortaklığı programları rahatlıkla Twitter'a uygulanabilir. Her şirketin satış ortaklığı Twitter'a uygulanabilse bile bazıları bu platformda (yani Twitter) çok daha fazla iş yapmakta. Genelde insanlar Affiliate için web sitelerini kullanırlar fakat Twitter üzerinden çok daha fazla kullanıcıya ulaşmak gayet mümkün. Yani kısaca takipçi potansiyelinizi kullanarak ve ilgi çekici tweetler atarak şirketlerin ürünlerini satacaksınız.


Aşağıda Twitter satış ortaklığı olan bazı şirketlerin sıralamasını yaptım:

TweetAdder  Bu program direkt twitter üzerinden çalışan bir uygulama. Kullanıcılarına Twitter hesaplarını rahat yönetmek için bazı özellikler sunuyor. İşte bu programın pazarlamasını yaparak para kazanabilirsiniz. Ayrıca komisyon oranları da çok iyi. Satış ortaklarına tam tamına %50 komisyon veriyor. Sitenin affiliate marketing bölümüne girerek satış ortağı olarak kayıt yaptırabilirsiniz.

iTunes Affiliate: Evet, Apple ile çalışmak isteyeceğinizi düşünüyorum. Programa kayıt olduktan sonra size Affiliate linki verilecektir. Bu link üzerinden gelen ve alım yapan her kullanıcı için Apple size para ödeyecek. Bu linkleri Twitter üzerinden kullanmakta oldukça kolay. Sizin linkiniz üzerinden gelen her kullanıcıdan %5 komisyon alacaksınız (tabi ki şarkı satın alırlarsa).  iTunes, geçmişte Twitter'da satış ortaklığı faaliyetinin önemli bir bölümünü oluşturdu ve çeşitli kişiler bu kuruluş programıyla çeşitli platformlarda büyük başarılar elde etti.

Groupon:  Groupon üyelik programı birçok kullanıcının zamanında, yerel fırsatlar hakkında bilgi edinmesini sağlıyor. Groupon satış ortaklarına, yaptıkları her satış için% 10'a kadar komisyon veriyor. Groupon, muhtemelen Affiliate marketing sisteminde ki en büyük başarı öykülerinden biridir ve başlamak isteyenler için iyi bir kaynaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder